MALZEMELER
2 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK EKSİK TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 ADET LİMONUN SUYU VE RENDELENMİŞ KABUĞU
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 ÇORBA KAŞIĞI ÇAM FISTIĞI
YAPILIŞI
1- YUMURTALAR VE ŞEKERİ ÇIRPTIM İÇERSİNE SIVIYAĞ VE LİMON KABUĞU VE SUYUNU EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM ETTİM KARIŞIM BEYAZLAŞINCA İÇİNE UN, KABARTMA TOZU, VANİLYA VE FISTIĞI İLAVE ETTİM.
2- YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA BOŞALTTIM VE 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRDİM GERÇEKTEN LEZZETLİ VE HAFİF BİR KEK OLDU AFİYET OLSUN.
23 Kasım 2012 Cuma
ÇAMFISTIKLI LİMONLU KEK
Etiketler:
AZ YAĞLI KEK,
GLUTENSİZ,
GLUTENSİZ KEK,
LİMONLU FISTIKLI KEK,
SÜTSÜZ KEK,
TATLILAR,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder