MALZEMELER
1 ADET KUZU KOL
1 BAŞ SARIMSAK
1 AVUÇ TANE KARABİBER
2-3 ADET DEFNE YAPRAĞI
YAPILIŞI
1- KUZU KOLU GÜZELCE YIKAYIN, SARIMSAKLARI SOYUN
2- KUZU KOLUN ÜZERİNE BIÇAKLA YARIKLAR AÇIP İÇLERİNE SARIMSAKLARI VE TANE KARABİBERLERİ YERLEŞTİRİN.
3- DÜDÜKLÜ TENCEREYE ETİ YERLEŞTİRİP ÜZERİNE DEFNE YAPRAKLARINI KOYUN TUZUNU EKLEYİP KAPATIN.
4-DÜDÜKLÜ TENCERENİN BUHARI ÇIKTIKTANSONRA KAPATIP KISIK ATEŞTE 1,5 SAAT PİŞİRİN.
5- 1,5 SAAT SONRA NAR GİBİ KIZARMIŞ ETİNİZ HAZIR. EĞER ETİN CİNSİNE GÖRE FAZLA SU BIRAKIP ÇOK KIZARMAMIŞSA FIRINA KOYUP IZGARASINI 5 DAKİKA AÇIN NAR GİBİ KIZARSIN.
AFİYET OLSUN
17 Ağustos 2011 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Hiç yorum gelmemiş,be denemek istiyorum,teşekkürler.
Yorum Gönder