MALZEMELER
12 ADET PİRİNÇ YUFKASI (GLUTENSİZ)
2 ADET KABAK
3 ADET TAZE SOĞAN
1 ADET TAZE SARIMSAK
1 ÇAY BARDAĞI LOR
BİR KAÇ DAL NANE
TUZ, KARABİBER
3 KAŞIK ZEYTİN YAĞI
3 KAŞIK YOĞURT
1 YUMURTA SARISI
4 SU BARDAĞI SICAK SU
YAPILIŞI
1- KABAK, SOĞAN VE SARIMSAKLARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN, LOR, NAEN, KARABİBER VE TUZU DA EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN.
2- BAŞKA BİR KAPTA YOĞURT VE ZEYTİN YAĞINI ÇIRPIN.
3- PİRİNÇ YUFKALARININ 2 TANESİNİ ÜSTÜSTE KOYUP SICAK SUYA BATIRIN BİRAZ YUMUŞAYINCA ÇIKARTIN ÜZERİNE YOĞURT YAĞ KARIŞIMINDAN SÜRÜP İÇİNE 2 YEMEK KAŞIĞI KABAKLI MALZEMEDEN KOYUP SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARIN.
4- SARILMIŞ YUFKALARI YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA DİZİP YAĞURT VE YUMURTA SARISINI ÇIRPIP ÜZERİNE SÜRÜN.
5- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
5 yorum:
Yufkayı çok merak ettim şimdi.
pirinc yufkasını nerden bulabiliriz?
yufkayı doğa evinizde sitesinden aldım
pirinç yufkasını nerden temin edebilirim
lütfen yardım edim
doğa evinizde sitesinden aldım
Yorum Gönder