2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 SU BARDAĞI SU VEYA TAVUK SUYU
5-6 DİŞ SARIMSAK
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI
1- PİRİMÇLERİ NİŞASTASI TAMAMEN GİDİNCEYE KADAR YIKAYIN
2- SARIMSAKLARI SOYUP İKİYE BÖLÜN, ZEYTİNYAĞINDA SARIMSAKLARI BİRAZ SOTELEYİN.
3- SARIMSAKLARIN YANINA YIKANMIŞ PİRİNCİDE EKLEYİP PİRİNÇLER ŞEFFAFLAŞINCAYA KADAR KAVURUN.
4- PİRİNÇLERİN ÜZERİNE SUYU YADA TAVUK SUYUNU EKLEYİN, ÖNCE YÜKSEK SONRA KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİRİN.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder