MALZEMELER
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
2 SU BARDAĞI UN (GLUTENSİZ KULLANDIM)
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ADET PORTAKALIN KABUĞU VE SUYU
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAY BARDAĞI İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 ŞEKER KAŞIĞI TARÇIN
YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKERİ BEYAZLAŞINCAYA KADAR ÇIRPIN, İÇERSİNE SÜT VE SIVI YAĞI EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
2- KARIŞIMA UNLARI, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYİN BİRAZ DAHA KARIŞTIRIN.
3- EN SON CEVİZ, TARÇIN, PORTAKAL KABUĞU VE SUYUNU EKLEYİN. YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA KOYUN.
4- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 45-50 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
1 yorum:
Çok güzel oldu elinize sağlık
Yorum Gönder