2 ADET DOMATES
2 ADET SALÇALIK KIRMIZI BİBER
2 ADET SOĞAN
1 BAŞ SARIMSAK
6-7 ADET ACI SİVRİ BİBER
1 DEMET TARHANA OTU
1 DEMET TAZE NANE
1 SO BARDAĞI YOĞURT
ALDIĞI KADAR UN
YAPILIŞI
1- DOMATES, SALÇALIK KIRMIZI BİBER, SOĞAN, SARIMSAK, ACI SİVRİ BİBER, TARHANA OTU, TAZE NANE Yİ İRİ İRİ DOĞRAYIN VE 1 SU BARDAĞI SUYLA BİRLİKTE DÜDÜKLÜ TENCEREYE KOYUN.
2-KARIŞIMI DÜDÜKLÜ TENCEREDE 15-20 DAKİKA PİŞİRİN.
3- SOĞUYAN KARIŞIMI İYİCE ELİNİZLE EZİN İÇERSİNE YOĞURDU EKLEYEREK KARIŞTIRIN, DAHA SONRA AZAR AZAR UNU EKLEYİN EKMEK HAMURU KIVAMINDAN BİRAZ DAHA SERT BİR HAMUR OLSUN
4-BU HAMURU YAKLAŞIK BİR HAFTA ARA SIRA KARIŞTIRARAR MAYALANDIRIN.
5- BİR HAFTA SONRA BİRER AVUÇ KADAR PARÇALAR KOPARIP ONA BULAYIN TEMİZ BİR BEZ ÜZERİNDE KURUMAYA BIRAKIN. ARA SIRA TERSİNİ ÇEVİREREK HER İKİ TARAFININDA KURUMASINI SAĞLAYIN.
TARHANANIN GLUTENSİZ OLANI BÖYLE OLUYOR SİZDE DENEYİN AFİYET OLSUN
3 yorum:
Merhabalar, tarhana otunu nerede bulabileceğimi döyleyebilirmisiniz rica etsem?
Teşekkürler
MERHABA PAZARLARDAN VE AKATRLARDAN BULABİLİRSİNİZ
UN OLARAK NE KULLANDIMIZ BUGDAY UNU GULUTEN ICERIYOR
Yorum Gönder