MALZEMELER
2 ADET YUMURTA
2 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
ÜZERİ İÇİN
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
İÇİ İÇİN
250 GRAM KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
5 DİŞ SARIMSAK
TUZ, KARABİBER,PUL BİBER, KEKİK
YAPILIŞI
1- YUMURTA VE SÜTÜ ÇIRPIN İÇERSİNE UN, TUZ VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP BOZA KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİN
2- KARIŞIMDAN BİRER KEPÇE ALIP TEFLON TAVADA ÖNLÜ ARKALI PİŞİRİN.
3- SOĞAN VE SARIMSAKLARI AZ ZEYTİN YAĞI İLE KAVURUP KIYMAYI EKLEYİN KIYMA SUYUNU SALIP ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİN KARIŞIMA BAHARATLARIDA EKLEYİN.
4- KREPLERİN İÇERSİNE KIYMALI HARÇTAN KOYUP RULO ŞEKLİNDE SARIN. BORCAMA DİZİP ÜZERİNE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ DÖKÜP ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR FIRINLAYIN
ÇOK LEZZETLİ BİR BÖREK OLUYOR. AFİYET OLSUN
19 Mayıs 2010 Çarşamba
KIYMALI KREP BÖREĞİ (GLUTENSİZ)
Etiketler:
BÖREK,
GLTEUSİZ UN,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
HAMUR İŞLERİ,
KIYMALI,
krep,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
eminim çok lezzetli olmuştur.nefis görünüyor
Yorum Gönder