2 Ocak 2010 Cumartesi
GLUTENSİZ BALLI EKMEK
MALZEMELER
2 YUMURTA
1,5 BARDAK AYRAN
1/4 BARDAK BAL
1/4 BARDAK ZEYTİN YAĞI
2 BARDAK PİRİNÇ UNU
1/2 BARDAK PATATES UNU
1,5 BARDAK GLUTENSİZ UN
1 PAKET MAYA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
YAPILIŞI
1- YUMURTALARI ÇIRPIN İÇERİSİNE BAL VE ZEYTİN YAĞINI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN
2- KARIŞIMA AYRANI VE SİRKEYİ EKLEYİN
3- SON OLARAK PİRİNÇ UNU, PATATES UNU, GLUTENSİZ UN, TUZ VE MAYAYI EKLEYİP KARIŞTIRIN.
4- KARIŞIMI EKMEK MAKİNSAININ KALIBINA BOŞALTIP 3 SAATLİK PROĞRAMDA PİŞİRİN.
AFİYETLER OLSUN
Etiketler:
ÇÖLYAKLILAR,
EKMEK,
GLUTENSİZ EKMEK,
HAMUR İŞLERİ,
KAHVALTILIK,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder