SONRADA AŞÜREYİ YAPTIK. GERÇEKTEN GÜZEL OLDU. HEMEN PAYLAŞMAK İSTEDİM ÇÖLYAKLI DOSTLARDA AŞÜRE YİYEBİLSİN DİYE. TEŞEKKÜRLER AYŞİŞ SEN GERÇEKTEN HARİKASIN İYİKİ VARSIN. BU KADAR İNCE OLDUĞUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI NOHUT
1 SU BARDAĞI FASÜLYE
1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
1 PORTAKALIN KABUĞU
1 ELMA
5 ADET KURU KAYISI
FINDIK, ÇAM FISTIĞI, CEVİZ, BADEM, TARÇIN, NAR
YAPILIŞI
1- NOHUT VE FASÜLYEYİ ISLATIN
2- ERTESİ GÜN NOHUT VE FASÜLYEYİ DÜDÜKLÜ TENCEREDE 35 DAKİKA HAŞLAYIN
3- DAHA SONRA İÇERSİNE PİRİNÇ, ÜZÜM, KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ ELMA, RENDELENMİŞ PORTAKAL KABUĞU VE KAYISILAR EKLENİR YAKLAŞIK YARIM SAAT KAYNATILIR.
4- İÇERSİNE ŞEKER VE PEKMEZ EKLENİR KARIŞTIRARAK PİŞİRİLMEYE DEVAM EDİLİR.
5- KOYULAŞINCA KAPATILIR FINDIK, ÇAM FISTIĞI, CEVİZ, BADEM, TARÇIN, NAR İLE SÜSLENEREK SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder