MALZEMELER
1 BARDAK ILIK SU
1 PAKET KURU MAYA
1 BARDAK GLUTENSİZ UN
YARIM BARDAK MISIR UNU
1 ŞEKER KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI
1 BRDAK ILIK SUDA MAYAYI 10 DAKİKA KABARTIN. DAHA SONRA 1 BARDAK UN, YARIM BARDAK MISIR UNU, ŞEKER VE TUZU EKLEYİP KEK KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİN
1 SAAT KADAR SONRA HAMUR KABARMAYA BAŞLIYOR
BİRAZ UNLA HAMURU TOPARLAYIP EKMEK HAMURU KIVAMINA GETİRİN. ISITTIĞINIZ SIVI YAĞDA KIZARTIN AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder