1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt yada (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
4 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
4 yemek kaşığı çam fıstığı- isteğe göre dövülmüş fındık yada ceviz
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt yada (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
4 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
4 yemek kaşığı çam fıstığı- isteğe göre dövülmüş fındık yada ceviz
Her kaseye 1 top dondurma
YAPILIŞI
- Sütü ve şekeri karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın.
- Teflon bir tavaya tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin. Fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte kavurun.
- Kavrula irmiğe sütü ilave edin. İrmikler sütü çenceye kadar kısık ateşte pişirin.
- 10-15 dakika demlenmesini bekleyin.
- Küçük boy bir kaseyi hafifçe ıslatın. Helvadan birkaç kaşık alıp kaseye koyun yanlara doğru bastırarak ortasına bir çukur açın.
- Açıtığınız çukura dondurmanızı koyun ve üzerini irmikle kapatın. Kaseyi servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
1 yorum:
havva ablaaaaa çok güzel görünüyo ellerine sağlık yemek istiyorum bea
Yorum Gönder