MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
2 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI SÜT
1 KASE LOR PEYNİRİ
DİLEDİĞİNİZ MİKTARDA OT (ISPANAK, EBEGÜMECİ,PANCAR YAPRAĞI,MAYDANOZ,DEREOTU, ISIRGANOTU OLABİLİR)
3 ADET TAZE SOĞAN
2-3 DİŞ SARIMSAK (TAZEDE OLUR KURUDA)
TUZ, KARABİBER,KEKİK,NANE,PULBİBER
YAPILIŞI
1- YEŞİLLİKLERİ YIKAYIP İNCECİK DOĞRAYIN.LOR VE BAHARATLARI EKLEYİP GÜZELCE HARMANLAYIN.
2- BİR KASEDE HAMUR MALZEMELERİNİ GÜZELCE ÇIRPIN KREV KIVAMI OLACAK.
3- FIRIN TEPSİSİNİ YAĞLAYIN VE HAMURUN YARISINI TEPSİYE DÖKÜP TABANINA YAYILMASINI SAĞLAYIN.
4-HAMURUN ÜZERİNE YEŞİLLİKLERİ YAYIN, ÜZERİNE KALAN HAMURU DÖKÜN.
5- 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN. AFİYET OLSUN. BEN DONDURUCUDA SAKLADIĞIM KARIŞIK OTLARLA YAPTIM SİZ ŞİMDİ OLAN YEŞİLLİKLERLEDE DENEYEBİLİRSİNİZ.
23 Temmuz 2012 Pazartesi
ÇALKAMA
Etiketler:
BÖREK,
ÇALKAMA,
ÇÖLYAK,
EGE USULÜ ÇALKAMA,
GLUTENSİZ,
GLUTENSİZ BÖREK,
OT YEMEKLERİ,
OTLAR,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder