MALZEMELER
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
1 ADET DOMATES
1 ADET KURU SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER
3 SU BARDAĞI TAVUK SUYU VEYA SU
YAPILIŞI
1- YEŞİL MERCİMEKLERİN ÜZERİNE ÜZERİNİ GEÇİNCEYE KADAR SU EKLEYİP YARIM SAAT HAŞLAYIN.
2- KURU SOĞANI SOYUP YEMEKLİK DOĞRAYIN VE ZEYTİN YAĞINDA SOTELEYİN.
3- SOĞANLAR KAVRULUNCA DOMATESİ VESALÇAYI EKLEYEREK BİRAZ DAHA PİŞİRİN, ENSON PİRİNCİDE EKLEYEREK KAVURUN.
4- YEŞİL MERCİMEKLERİ VE 3 SU BARDAĞI TAVUK SUYU YADA SUYU, TUZU VE KARABİBERİ EKLEYİN.
5- SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİN AFİYET OLSUN.
ÇOK GÜZEL VE BESLEYİCİ BİR PİLAV OLDU TAVSİYE EDERİM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder