12 Aralık 2010 Pazar
KAYMAKLI TAHİNLİ AYVA TATLISI
MALZEMELER
1KİLO AYVA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 SU BARDAĞI SU
CEVİZ, KAYMAK, TAHİN
YAPILIŞI
1-AYVALARI SOYUP ÇEKİRDEKLERİ İLE BİRLİKTE 2 SU BARDAĞI SU VE 2,5 SU BARDAĞI ŞEKER İLE DÜDÜKLÜ TENCEREDE 20 DAKİKA PİŞİRİN (DÜDÜKLÜ TENCERE YOKSA AYVALAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN.
2- DAHA SONRA FIRIN KABINA ALDIĞINIZ AYVALARI SUYUNU ÇEKİP KIZARINCAYA KADAR YAKLAŞIK 20-30 DAKİKA FIRINLAYIN.
3- SOĞUDUKTAN SONRA CEVİZ, KAYMAK VE TAHİNLE SERVİS EDİN.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder