KEKİN MALZEME LİSTESİ
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ İRMİK
1,5 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
1 SU BARDAĞI HAŞHAŞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ŞERBETİ
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SU
KREMANIN MALZEMELERİ
3 SU BARDAĞI SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN ANTEP FISTIĞI
YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR, SIVI YAĞ EKLENİR.
2- KARIŞIMA UN, İRMİK, HAŞHAŞ, KABARTMA TOZU VE VANİLYA EKLENİR GÜZELCE KARIŞTIRILIR.
3- 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 1 SAAT PİŞİRİLİR.
4- BU ARADA ŞERBET VE KREMA HAZIRLANIR. ŞERBET İÇİN BİR CEZVEDE ŞEKER VE SU KAYNATILIR. NORMAL ŞERBET GİBİ UZUN UZUN KAYNATMAYIN SU KAYNASIN YETER.
5- KREMASI İÇİN 3 SUBARDAĞI SÜTE ÜÇ YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI, ÜÇ YEMEK KAŞIĞI ŞEKER VE 1 PAKET VANİLYAYI EKLEYİP MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR.
6-ILIK ŞERBET ILIK KEKİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR. KEK İNCE OLURSA ŞAŞIRMAYIN ŞERBETİ DÖKÜNCE KABARIYOR.
7- BİRAZ SOĞUYUNCA KEKİN ÜZERİNE KREMAYI DÖKÜP ANTEP FISTIKLARIYLA SÜSLEYİP TAMAMEN SOĞUYUNCA SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder