Bu da Nesrin Hanım'ın hünerli ellerinden çıkan çarpı işi etimin yastık. ne kadar canlı ve güzel ellerine sağlık Nesrin hanım.
25 Haziran 2013 Salı
18 Haziran 2013 Salı
PROFİTEROL (ŞU HAMURU)
HAMUR MALZEMELERİ
100 gr. Tereyağı (2 yemek kaşığı dolusu)
1,5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Su Bardağı Un
4 Adet Yumurta
Bir Fiske Tuz
KREMA MALZEMELERİ
2,5 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Un
2 Adet Yumurta Sarısı
5 Yemek Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
ÇİKOLATA SOSU MALZEMELERİ
1 Su Bardağı Sıcak Su
3 Yemek Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Kakao
1 Tatlı Taşığı Tereyağı
Bir Fiske Tuz
60 gr. Bitter Çikolata
1- Önce kremayı hazırlayalım. Bütün malzemeyi tencereye alıp iyice çırpın. Karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
2-Profiterol hamuru için Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
3-Su kaynamaya başlayınca içine elenmiş unu ekleyip hızla tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru en az 5 dakika daha, kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
4-Biraz ılınınca içine yumurtalardan birini kırıp hamura iyice yedirip sırası ile diğer yumurtaları da tek tek hamura yedirin.
5-Hamuru iki yemek kaşığı ile şekillendirip top şeklinde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
6-Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika 150 derecede 15 dakika ve fırını kapatıp 5 dakika bekletip kurumaya bırakın. Pişme esnasında asla kapağı açmayın.
7-Topları kenarına ince uçlu bir bıçakla küçük bir delik açın. Kremayı çırpın ve tatlı kaşığı yardımı ile topların içini doldurun servis yapmadan önce üzerine çikolatalı sosu pişirip soğuyunca döküp servis edin.
Afiyet olsun.
100 gr. Tereyağı (2 yemek kaşığı dolusu)
1,5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Su Bardağı Un
4 Adet Yumurta
Bir Fiske Tuz
KREMA MALZEMELERİ
2,5 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Un
2 Adet Yumurta Sarısı
5 Yemek Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
ÇİKOLATA SOSU MALZEMELERİ
1 Su Bardağı Sıcak Su
3 Yemek Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Kakao
1 Tatlı Taşığı Tereyağı
Bir Fiske Tuz
60 gr. Bitter Çikolata
1- Önce kremayı hazırlayalım. Bütün malzemeyi tencereye alıp iyice çırpın. Karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
2-Profiterol hamuru için Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
3-Su kaynamaya başlayınca içine elenmiş unu ekleyip hızla tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru en az 5 dakika daha, kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
4-Biraz ılınınca içine yumurtalardan birini kırıp hamura iyice yedirip sırası ile diğer yumurtaları da tek tek hamura yedirin.
5-Hamuru iki yemek kaşığı ile şekillendirip top şeklinde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
6-Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika 150 derecede 15 dakika ve fırını kapatıp 5 dakika bekletip kurumaya bırakın. Pişme esnasında asla kapağı açmayın.
7-Topları kenarına ince uçlu bir bıçakla küçük bir delik açın. Kremayı çırpın ve tatlı kaşığı yardımı ile topların içini doldurun servis yapmadan önce üzerine çikolatalı sosu pişirip soğuyunca döküp servis edin.
Afiyet olsun.
Etiketler:
ÇÖLYAK,
ÇÖLYAKLILAR,
GLTEUSİZ UN,
GLUTENSİZ,
TATLI,
TATLILAR,
YEMEK,
yemek tarifleri
9 Haziran 2013 Pazar
SOĞANLI DOMATESLİ EKMEK
MALZEMELER
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Un
Yarım Paket Yaş Maya
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Adet Domates
4-5 Adet Taze Soğan
Kekik, Karabiber, Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
Üzerine Sürmek için Zeytinyağı
YAPILIŞI
1- Yaşmaya şeker ve ılık su ile eritilip 2-3 dakika kabartılır.
2- Mayalı suyun içersine elenmiş ın, zeytinyağı ve tuz eklenip yoğurulur ve yağlanmış fırın tepsisine yayılır.
3- hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirilir.
4- Mayalanan hamurun üzerine fırça ile zeytinyağı sürülür, dilimlenmiş domates ve doğranmış taze soğanlar eklenir son olarak baharatlar serpilerek 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Un
Yarım Paket Yaş Maya
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Adet Domates
4-5 Adet Taze Soğan
Kekik, Karabiber, Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
Üzerine Sürmek için Zeytinyağı
YAPILIŞI
1- Yaşmaya şeker ve ılık su ile eritilip 2-3 dakika kabartılır.
2- Mayalı suyun içersine elenmiş ın, zeytinyağı ve tuz eklenip yoğurulur ve yağlanmış fırın tepsisine yayılır.
3- hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirilir.
4- Mayalanan hamurun üzerine fırça ile zeytinyağı sürülür, dilimlenmiş domates ve doğranmış taze soğanlar eklenir son olarak baharatlar serpilerek 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Etiketler:
ÇÖLYAK,
domatesli fransız ekmeği,
EKMEK,
GLUTENSİZ,
GLUTENSİZ EKMEK,
YEMEK
5 Haziran 2013 Çarşamba
NESRİNİN ATÖLYESİ 61
Nesrin hanımın melikenin çeyizi için hazırladığı yatak örtüsü. Nesrin hanım bu örtüyü kurdele nakışı tekniği ile yapmış gerçekten muhteşem.
Etiketler:
EL SANATLARI,
KURDELE NAKIŞI,
NESRİN'NİN ATÖLYESİ,
YATAK ÖRTÜSÜ
3 Haziran 2013 Pazartesi
HÜLYA USULÜ FIRINDA PATATESLİ KÖFTE
MALZEMELER
1 Kg Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
3-4 Adet Patates
9-10 Adet Sivri Biber
3-4 Adet Domates
Kekik, Karabiber, Pulbiber, Kimyon, Tuz
1 Adet Yumurta
1 Kahve Fincanı Süt
4-5 Dal Maydanoz
2-3 Yemek Kaşığı Mısır Unu
YAPILIŞI
1- Bir Kaseye kıymayı alın içersine rendelenmiş kuru soğan, mısır unu, baharatlar, süt, yumurta ve maydanozları ekleyip özleşinceye kadar yoğurun. Kıymadan yassı köfteler yapıp kızartın.
2- halka halka doğradığınız patatesleri ve bütün haldeki kırmızı biberleri kızartın.
3- fırın tepsisine patatesleri, köfteleri, biberleri ve en üstede halka halka doğradığınız domatesleri ekleyip üzerine kekik serperek fırında 5-10 dakika kızartın afiyet olsun
Etiketler:
ÇÖLYAK,
fırın yemekleri,
GLUTENSİZ,
KÖFTE,
KÖFTELİ PATATES,
sütlü köfte,
YEMEK,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)